Blog

Tri ekstremno dobre 12V CXT Makita baterije i vrste punjača

akumulator makita

Li-ion baterija od 12 V CXT, slična je 18 V LXT bateriji koja je vodeća na tržištu. Ponoviti ćemo da se CXT i LXT baterije koriste za teže poslove, imaju više kontaktne spojeve kako bi se osigurao stabilan kontakt čak i pod ekstremnim radnim vibracijama. Ova klizna baterija se lako uklapa u alate i punjače i ima visoku razinu strukturne čvrstoće, kao i ugrađenu zaštitu za sprječavanje preopterećenja ili prekomjernog pražnjenja.

akumulator makita
cxt vs lxt

Naša tema u ovom blogu su CXT baterije, no LXT baterije i aku alat od 18V možete detaljnije proučiti u našim prethodnim blogovima. CXT baterije napajaju uređaje do 12V, a takvi uređaji su strašno lagani, lako se njima barata i jednostavno su funkcionalni za manje zahtjevne poslove.

CXT baterije 12V

⦁ Makita 12V 1.5 Ah

Makita 12V 2 Ah

Makita 12V 4 Ah

Sve tri gore navedene baterije su dostupne u CXT asortimanu. Ove klizne baterije imaju zaštitni krug od preopterećenja, radit će do -20°C i imaju LED indikator razine napunjenosti.

Makita 12V 1.5AH (BL1016B)

Baterija od 1,5 Ah s vremenom brzog punjenja od 22 minute s punjačem DC10SB ili 50 minuta standardnog vremena punjenja s punjačem DC10WD

Makita 12V 2 Ah (BL1021B)

Nova Makita baterija od 2,0 Ah s vremenom brzog punjenja od 30 minuta s punjačem DC10SB ili 70 minuta standardnog vremena punjenja s punjačem DC10WD

Makita 12V 4 Ah (BL1041B)

Osim što dolazi u varijanti od 4.0 AH Baterija sadrži senzor napunjenosti i zbog toga je također posebna, Makita baterija od 4,0 Ah s vremenom brzog punjenja od 60 minuta s punjačem DC10SB ili 130 minuta standardnog vremena punjenja s punjačem DC10WD.

U tekstu ste mogli vidjeti da za ove baterije postoji više vrsta punjača, a ona najbitnija razlika jest u tome da se sa jednim baterija brže napuni.

U tablici niže možete vidjeti koje vrijeme će biti potrebno za punjenje baterije s obzirom na model punjača:

Izrezak 1
vremenski pregled punjena

Uz ova dva punjača koja Vas mogu vrlo dobro poslužiti, ne smijemo zaboraviti na punjač koje je još funkcionalniji.
Kako je postoji mnoštvo Makita alata tako se oni razlikuju po svojoj snazi, 12V,14.4V, 18V.
Ove moćne i jako puno upotrebljivane alate napajaju CXT i LXT baterije. Sigurno se pitate, mogu li puniti CXT i LXT bateriju na isti punjač? Zasigurno je odgovor da sa običnim punjačima to nećete moći. Stoga ako u Vašem asortimanu imate više uređaja različitih snaga i različitih modela baterija onda bismo preporučili nešto revolucionarno:

punjač makita
cxt i lxt punjač (10,8-18V)

Ovaj punjač je preporuka od majstora onima koji imaju više različitih uređaja. Jedan od prodavanijih punjača i to baš za Vas. Vrijeme punjenja mu je vrlo slično brzom punjaču prikazanom u gornjoj tablici. Stoga smatramo da je ovo najbolja kupnja.
U nastavku karakteristike i informacije, koliko je vremena potrebno ovom top punjaču da napuni određenu bateriju:

Puni 18V LXT® Compact Lithium-Ion 2.0Ah bateriju za samo 25 minuta
Puni 18V LXT® Lithium-Ion 3.0Ah bateriju za samo 30 minuta
Puni 18V LXT® Lithium-Ion 4.0Ah bateriju za samo 40 minuta
Puni 18V LXT® Lithium-Ion 5.0Ah bateriju za samo 45 minuta
Puni 18V LXT® Lithium-Ion 6.0Ah bateriju za samo 55 minuta
Puni 12V max CXT® Lithium-Ion 2.0Ah bateriju za samo 30 minuta
Puni 12V max CXT® Lithium-Ion 4.0Ah bateriju za samo 60 minuta

Ekipa majstora alata Vam stoji na raspolaganju i slobodno nam se javite sa pitanjima. Vrlo rado ćemo odgovoriti.

Podijelite sadržaj

Dodatni tekstovi

Shopping cart

Sign in

No account yet?

Koristimo kolačiće za optimizaciju naše stranice kako bismo vam pružili najrelevantnije informacije i što bolje korisničko iskustvo. Također, koristimo Analytics.