Što su zaštitne rukavice?

Zaštitne rukavice dizajnirane su za zaštitu od opasnosti, uključujući posjekotine, kemijske opekline, abrazije, drobljenje ili kontakt s biološkim opasnostima. Zaštitna rukavica je zapravo samo još jedan naziv radne rukavice. Ali odabir pravog stila rukavica je ono što je doista važno. Bez obzira na to koji posao obavljate, osiguravanje da ste opremljeni pravim alatima može vam pomoći da posao obavite i učinkovito i sigurno.

Od čega vas štite zaštitne rukavice?

Zaštitne  rukavice mogu vas zaštititi od bezbroj opasnosti. Bilo da se radi o toplini, zaštiti od udara, porezotina ili vibracija svaka od njih je napravljena da Vas štiti u određenom segementu rada

Prilikom odabira odgovarajuće zaštitne rukavice za svoj posao, važno je zapamtiti da su neki stilovi sigurnosnih rukavica prikladniji za određenu industriju od drugih.

Nošenje odgovarajućih zaštitnih rukavica može biti od koristi za sprječavanje različitih kratkoročnih i dugoročnih ozljeda na radnom mjestu, uključujući ozljede, proboje, opekotine ili ozljede. Na primjer, nikad vam ne bismo preporučili da nosite osnovnu kožnu rukavicu za splitter dok rukujete oštrim, masnim metalima. S druge strane, nikad vam ne preporučujemo da tijekom pomicanja drveta nosite tanku rukavicu presvučenu dlanom.

Sva bit je u tome da pronađete pravu rukavicu za posao, kako biste zaštitili i sebe i rukavicu da se prebrzo ne istroši.

Za što se koriste zaštitne rukavice?

Kad god se rukuje kemikalijama, postoji rizik od kemijskog opeklina ili drugih ozljeda.

Uz biološku opasnost, sve što je potrebno je jedan dodir za pokretanje lančane reakcije u kojoj se infekcije šire poput požara. Rukavice otporne na kemijske i biološke opasnosti formiraju potpunu barijeru oko vaših ruku.

PVC i gumene rukavice
Jednokratne zaštitne rukavice

Ovi stilovi rukavica blokiraju štetne tvari kako bi se smanjila vjerojatnost da ćete osjetiti ozljede ili prekomjerno kontaminirati svoje radno mjesto.

Zaštitni materijali koji se koriste za izradu najboljih rukavica otpornih na kemikalije uključuju:

Lateks

Nitrilne

PVC

Rezovi, proboji i opasnosti od abrazije ?

Gotovo da i nema industrije u kojoj rezovi, opasnosti od abrazije i proboji nisu rizik. Predstavljamo izbor rukavica za teške i grube poslove

Rukavica građevinska
Rukavica s nitrilnim premazom

Od radnika na naftnim poljima do uređaja za podizanje mobitela, od mehaničara do liječnika, rukovatelja lima i stakla, medicinskih sestara i zaposlenika u brojnim drugim industrijama potrebna je pouzdana zaštita od ovih opasnosti na radnom mjestu.

Da bismo se pozabavili time, naš izbor radnih rukavica kreće se od najtanjih rukavica za jednokratnu uporabu do najtežih radnih rukavica otpornih na rez – tako da bez obzira na industriju, imamo zaštitne rukavice koje Vam garantiraju sigurnost.

Anticut rukavica
Rukavica sa latex premazom

 

Niste sigurni nosite li najbolje zaštitne rukavice za svoju industriju?

ATG rukavice,Rukavice za precizne poslove, rukavice za teške i gurbe poslove, tehničke rukavice, jednokratne rukavice ili pak kožne rukavice ?

 Obratite nam se s punim povjerenjem i pomoći ćemo Vam sa odabirom

Podijelite sadržaj

Share on facebook
Share on linkedin
Share on email
Share on whatsapp
Share on reddit

Dodatni tekstovi

Koristimo kolačiće za optimizaciju naše stranice kako bismo vam pružili najrelevantnije informacije i što bolje korisničko iskustvo. Također, koristimo Analytics.