Brokula majice i ručnici

BROKULA ORGANISKI PAMUK

Organski pamuk, koji se naziva i EKO pamuk, dio je rastuće filozofije i trenda održivosti, čiji je cilj stvoriti sustav koji se može dugoročno održati s obzirom na ljudski utjecaj na okoliš i društvenu odgovornost.

Briga o okolišu

Četvrtina pesticida i insekticida koji se koriste širom svijeta otpada na uzgoj pamuka. Od devet spojeva koji se najčešće koriste za zaprašivanje biljke pamuka, pet je vrlo opasnih po zdravlje i okoliš. Global Organic Textile Standard (GOTS) je vodeći svjetski standard za preradu tekstila za organska vlakna, uključuje i ekološke i socijalne kriterije, koji su podržani neovisnom certifikacijom cijelog lanca opskrbe tekstilom.

Briga o koži

OEKO-TEX® certifikat jamči da odjeća ne sadrži štetne tvari. Odjeća s oznakom OEKO-TEX® ispunjava zahtjeve prema pH vrijednosti i razini štetnih tvari kao što su pesticidi i teški metali. Unutar BROKULA kolekcije nudimo i proizvode sa oznakom UV, koji štite kožu od štetnih UV zračenja.

Uzgoj organskog pamuka pomaže očuvanju zdravog tla, ekosustava i ljudi. Uzgoj organskog pamuka ne dopušta uporabu toksičnih kemikalija ili GMO.

Uzgoj organskog pamuka smanjuje negativne utjecaje na okoliš, za razliku od konvencionalnog uzgoja gdje se koristi 16% od ukupne svjetske potrošnje insekticida, te 7% od ukupne potrošnje pesticida.

Kod uzgoja organskog pamuka ne koriste se nikakve kemikalije opasne po ljudsko zdravlje te se troši 71% manje vode i 62% manje energije.

Prikazuje se svih 52 rezultata

Koristimo kolačiće za optimizaciju naše stranice kako bismo vam pružili najrelevantnije informacije i što bolje korisničko iskustvo. Također, koristimo Analytics.