Blog

Antivibracijska rukavica i sve o njoj

Buka i vibracije nastaju pri radu motornih pila i drugih vibrirajućih alata. Uzrokovane mehaničkim procesima u kojima dinamičke sile uzrokuju vibracije alata. Kod radnika koji su izloženi vibracijama koje se sa strojeva prenose na ruke, nakon nekog vremena,može doći do oštećenja:

  • poremećaja u krvožilnom,
  • živčanom ili
  • mišićno-koštanim sustavu šake odnosno ruke.

Te promjene, ovisno o svom intenzitetu i vremenu izloženosti vibracijama mogu prijeći i u trajna oštećenja. Danas postoji naziv za čitavu skupinu profesionalnih bolesti koje su posljedica dugotrajnog izlaganja povišenim vibracijama te se zovu „vibracijski sindrom“. Uzrok tome je smanjenje cirkulacije u ekstremitetima kao i oštećenje živaca. Zbog toga svi stručnjaci preporučuju za rad sa vibrirajućim alatima koristiti antivibracijske rukavice.

Anitvibracijska rukavica

Antivibracijska rukavica namijenjena je onima koji rade sa vibrirajućim alatima kao što su brusilice, motorne pile, pneumatski čekići i sl.

Antivibracijska kožna rukavica s pojačanjem na dlanu, idealna je za mehaničke radove. Dodatni jastučići na dlanu štite ruke od vibracije te je idealna za rad sa strojevima koji vibriraju. Elastična manžeta za dodatni komfor kod nošenja te izuzetno dobro prianjanje zbog anatomskog oblika koji prati oblik ruke.

Antivibracijska rukavica upija vibracije te sprečava nastanak profesionalnih oboljenja koje nastaju rada sa radnim strojevima koji proizvode jake vibracije! 

S obzirom da zadovoljava norme: EN 420, EN 388: 2244 rukavica je obavezna oprema svakog tko radi sa vibrirajućim alatima.

Kako smanjiti rizike?

Ako koristite alate s visokim brojem okretaja ili teške vibracijske strojeve, obavezno trebate nositi ispravne rukavice za smanjenje frekvencije. Ovo može biti od velike pomoći u smanjenju oštećenja, pa odvojite vrijeme za razumijevanje toga da ih je potrebno nositi svaki put kada rukujete bilo kojom vibrirajućom mašinom.

Ove rukavice koriste se za blokiranje količine oštećenja frekvencije prijenosa vibracija s alata pod utjecajem udara i štite vas od negativnih zdravstvenih posljedica povezanih s izlaganjem vibracijama.

kY64MTY6WVrWhP1o3L0zIYXHl K775DOhkC4yrM w mM9LELPXjWkYBZJkcVUiWxRr HScYahG9 mOJcKm0XpOezjVXSarY497MDez FX2Z3ak68MGCk1S8NQvDHHb4B8 Jrw7h3h5scpzq9iA

Zanimljiva informacija za hladne vremenske prilike.

Antivibracijske rukavice vam drže ruke na toplom u hladnom okruženju, poboljšat će vaš protok krvi, što je vrlo korisno u radu s teškim vibracijskim strojevima.

Osiguravanje zdrave cirkulacije krvi ključno je u ovakvoj vrsti rada, kako bi se izbjegle bilo kakve zdravstvene probleme.

Antivibracijske rukavice u kombinaciji s visokokvalitetnim alatima za smanjenje emisije vibracija učinit će vaše radno iskustvo mnogo udobnijim i sigurnijim nego ikad.

Sada kada imate potrebne informacije i znate nešto više o antivibracijskoj znanosti, odabiru ispravnih radnih rukavica i svih rizika koji mogu nastati ako ih ne koristite mudro. Vrijeme je da napravite sljedeći korak i kontaktirate nas.

Kontaktirajte nas kako bismo osigurali najnoviju znanstveno dokazanu visokokvalitetnu sigurnosnu antivibracijsku rukavicu za Vas i Vaše zaposlenike.

Podijelite sadržaj

Dodatni tekstovi

Shopping cart

Sign in

No account yet?

Koristimo kolačiće za optimizaciju naše stranice kako bismo vam pružili najrelevantnije informacije i što bolje korisničko iskustvo. Također, koristimo Analytics.