Blog

4 načina za bolju učinkovitost DeWalt baterije

Aku električni alati na baterije iznimno su popularni i pružaju učinkovitost po razumnoj cijeni. DeWalt je među vodećim tvrtkama i napaja više od 140 alata s litij-ionskim baterijama. DeWalt 18V XR te Dewalt flexvolt baterije su snažne i višenamjenske, možete ih koristiti na mnogo različitih uređaja.
18V XR i Flexvolt baterije za bežične električne alate dizajnirane i projektirane da zadovolje specifične potrebe najzahtjevnijih zanata. Od bušilica s čekićem preko kružnih pila do kosilica, sve proizvode iz 18V – 54V kategorije možete pokrenuti nekom od baterija ove vrste

Bez kvalitetne baterije, aku alat nije ono što bi trebao bit. Njegova učinkovitost raste uz dobru aku bateriju.
Baš iz tog razloga odlučili smo Vam navesti 4 načina kako bi Vaš aku alat i aku baterija trajali duže i bili učinkovitiji.

1. Pobrinite se da je Vaša DeWalt baterija skroz napunjena

Uobičajeno mišljenje kada su u pitanju baterije je da ih prije punjenja treba potpuno isprazniti. Ova teza baš i nije istinita i vrlo je bitno znati da li-ion baterije ne moraju biti potpuno prazne da bi ih se ponovno punilo. Obratite pozornost, ukoliko se smanji produktivnost vaše baterije, nije li možda oštećena, udarena ili ima znakove drugih oštećenja. Sve nabrojano može dovesti do značajnog smanjenja snage Vašeg aku električnog alata i tada bi bilo najbolje prestati ga upotrebljavati.

2. Produljite vrijeme trajanja baterije

Pod pretpostavkom da vaša baterija nije trajno oštećena, postoje načini da produljite njezino vrijeme rada.
Pratite korake u nastavku:

  • dopustite bateriji da se isprazni sama od sebe, normalnim procesom kroz rad s njom.
  • Kada ste to napravili potrebno je bateriju odvojiti od Vašeg aku alata.
  • Potrebno je ostavite bateriju da se ohladi i to sve do sobne temperature. Kako biste bili sigurni da je sve oke za taj proces bi Vam trebalo otprilike dva sata.
  • Nakon što ste odradili prethodne korake, bateriju stavite na punjač (preko noći) i neka se sve njezine ćelije napune do kraja.
  • Ukoliko ovi jednostavni koraci ne pomažu, tada je najbolje da bateriju zamijenite drugom.

3. Obratite pozornost na temperaturu

Rad u vanjskim uvjetima može imati veliki utjecaj na bateriju ovisno o temperaturi. Ako su baterije prevruće (40°C ili više) ili prehladne (ispod 4°C), neće se potpuno napuniti. Pokušaj punjenja baterija koji nije u temperaturno predloženom rasponu od 4°C-40°C može dovesti do trajnog oštećenja baterije. Kada se baterije pune i prazne, odvija se kemijska reakcija, a takva kemijska reakcija poremeti punjenje baterije i zatim se ne može napuniti ili više nije upotrebljiva.

4. Vodite računa o bateriji prilikom transporta

Zbog procesa koji se događa unutar baterije jako je dobro znati da se punjenjem električna energija pretvara u kemijsku. I baš zbog tih kemijskih svojstava prijevoz ovih baterija i njihovo skladištenje nisu nimalo zanemarivi. Obratite pozornost da Vaša baterija ne dolazi u kontakt sa materijalima kao što su ključevi, kovanice i sl.

Vrste deWalt baterija i kako ih koristiti

dewalt

XR je skraćenica za eXtreme Runtime. (može se nazvati i produženim radnim vremenom) Ukoliko oznaku xr pronađete na svojoj bateriji ili kupujete istu, bitno je za znati da su bolje od svih prethodnih Dewalt baterija te da daju više, od kvalitete do izdržljivosti. To su baterije više amper sati i imaju veći spremnik energije, nego prethodnice i trenutno su najzastupljenije na našem tržišt

dewalt


Flexvolt – najnovija DeWalt baterija. Flexvolt baterija će raditi na svim 18v alatima. Može raditi kada je spojena na bilo koji od širokog raspona alata dostupnih na DeWalt XR 18v alatima i to na visokoj “amperaži“ (trenutačno 6,0 Ah ili 9,0 Ah). Međutim, ista baterija se također može koristiti za napajanje alata industrijske snage XR 54v Flexvolt.Što to znači za Vas kao potrošača?

To znači da ovu bateriju možete koristiti uvijek i to na alatima koji su trenutno najrasprostranjeniji na tržištu XR alatima i Flexvolt alatima. Baterija sama prepoznaje na koji je uređaj spojena i daje visoke prefomance. Na Vama je samo da svoj rad učinite boljim i praktičnijim.
Ako radi na industrijskim uređajima i uređajima koji su kontstantno u pogonu i odrađuju teške poslove, što mislite da tek radi sa alatima koje rjeđe koristimo i ne zahtjevaju toliku energiju.
Majstori trenutno preferiraju XR tehnologiju i alate do 20V, no postoji tendencija koja mijenja taj trend i vrlo brzo će se XR alati zamijeniti Flexvolt alatima, no super je stvar što ćete samo mijenjati bateriju. Flexvolt baterija je kompatibilna na obje vrste alata.

Dobro se brinite o svojoj bateriji i ona će Vam zasigurno dugo trajati, a alat će raditi bolje. Alat i baterije DeWalt proizvođača su prepoznali naši kupci i vrhunski majstori. Iz tog razloga razmislite o XR i Flexvolt DeWalt baterijama i učinite alate još boljima. Nećete pogriješiti.


DeWalt baterije, za prave majstore!

Ukoliko Vas zanimaju dodatni podaci o aku baterijama i baterije drugih proizvođača kliknite na poveznicu: Aku baterije

Podijelite sadržaj

Dodatni tekstovi

Zaštitna odjeća

Rukavice ATG

ATG rukavice i njihov asortiman Maxi rukavica usredotočeni su na četiri ključna područja; fleksibilnost, otpornost na rez, suho rukovanje i

Nastavi čitati »
Shopping cart

Sign in

No account yet?

Koristimo kolačiće za optimizaciju naše stranice kako bismo vam pružili najrelevantnije informacije i što bolje korisničko iskustvo. Također, koristimo Analytics.